Dörrautomatiker till logistikanläggning

Mared EntryTech har fått det ärofyllda uppdraget att leverera dörrautomatik till Elgigantens nya logistikanläggning i Jönköping.

(El-) Gigantiskt stort lager med förstklassig dörrautomatik

Elgigantens nya logistikanläggning ligger på Torsviks industriområde vid E4, nära Hyltena trafikplats och intill Elgigantens nuvarande centrallager. Lagret ska fyllas med deras kökslinje, Epoq.

Byggnationen påbörjades hösten 2022 och inflyttning för Elgiganten är planerad till våren 2024. På sikt planerar Elgiganten att ha 600 anställda på den nya logistikanläggningen.

Det är byggföretaget BRA Bygg AB som tillsammans med logistikfastighetsbolaget Catena uppfört en ny logistikanläggning som kommer med sina 86 600 kvadratmeter att vara en av de största i Norden.

Denna anläggning är banbrytande genom att dess bärande konstruktion helt består av limträ, vilket är unikt för lager- och logistikhallar av denna storlek som vanligtvis byggs i stål.

Mared EntryTechs leverans

Vår leverans består av 14 automatiker till slagdörrar från italienska Label. Modellen heter Neptis Plus. Automatikerna kommer med nödbatteri för att säkerställa att dörrarna fungerar som de ska även om strömmen skulle gå. Till dörrarna har vi även levererat tillbehör så som säkerhetssensorer från Hotron, armbågskontakter och fingerklämskydd.

Ytterligare består leveransen av tre skjutdörrsautomatiker; Eterna 90 och Eterna 150. Även de från vår italienska leverantör Label.

Patrick Bergström, Mared EntryTech

Kontakta oss!

Vill du veta mer om oss eller projektet på Elgiganten?

Varmt välkommen att kontakta oss!

Patrick Bergström

036-38 78 69

patrick.bergstrom@mared.se